Ontwerp

Een ontwerp kan juist datgene doen oplichten wat uw tuin zo bijzonder maakt. Een ontwerper kijkt hier vaak met een verfrissende blik naar en komt met oplossingen die naar uw wensen rijken maar daarnaast ook de tuin op zijn mooist laat uitkomen. Een investering die zichzelf altijd terugverdiend!

Anneke Hopman maakt graag een (compleet) plan voor uw tuin.

 

 

 

 

 

Hier ziet u een voorbeeld van de mogelijkheden:

 

Hoe gaat dit in zijn werk?


 

Kennismaking: 

Allereerst vind er een kennismakingsgesprek bij u thuis plaats. Hierbij worden wensen en ideeën uitgewisseld aan de hand van een moodboard (fysiek, of bijvoorbeeld op pinterest) en kan er gekeken worden of er ‘een klik’ is. Dit gesprek ik geheel kosteloos en vrijblijvend.

Naar aanleiding van dit gesprek ontvangt u een offerte voor het maken van het ontwerp, met hierin gespecificeerd de verschillende onderdelen .

 

Fase 1: Bij een positieve reactie zullen we overgaan tot fase 1; Er zal aan de hand van uw wensen, de ligging van de tuin en de aangrenzend ruimte een eerste schetsplattegrond met bijbehorende impressie gemaakt worden. Dit Concept ontwerp (C.O.) zal aan u worden gepresenteerd.

Fase 2: De schets functioneert als basis voor een verder uitgewerkt plan. Het zogenaamde Definitief Ontwerp (D.O.) Aan de hand van aanvullingen en opmerkingen die zijn meegenomen uit het gesprek in fase twee wordt een definitief ontwerp gemaakt.


Onderdelen:

Een ontwerp kan meerdere onderdelen bevatten;

Standaard 

 • Plattegrond op schaal (Schetsontwerp S.O. en Definitief D.O., in sommige gevallen kan ervoor gekozen het ontwerp direct uit te voeren tot een defenitief ontwerp)  ;
 • 1 Perspectief impressie van (een deel van) de tuin;
 • Harde materialen impressie;
 • Sfeercollage van de tuin zoals beoogd in het plan;
 • Presentatie ontwerpplan bij u thuis

Facultatief

 • Technische tekeningen van bouwkundige elementen
 • 2e Perspectiefimpressie
 • Beplantingsplan met beplantingslijst
 • Verlichtingsplan
 • Bestek tbv. aanbesteding project
 • Projectbegeleiding

Na betaling is het plan uiteraard van opdrachtgever en kan deze de aanbesteding toekennen aan de door hem meest geschikt gestelde kandidaat.

Uiteraard brengt Hopman Tuinen ook graag een offerte voor u uit.

Met deze stukken kan elke hovenier een gedegen offerte uitbrengen waarbij de wensen en eisen zijn vastgelegd en u dus niet bang hoeft te zijn om ‘Appels met Peren te vergelijken’.


 

Indicatie Kosten:

Als richtlijn voor een gemiddelde tuin tot 80 m2 gelden de volgende prijzen;

Standaard ontwerppakket: vanaf 290 euro incl. BTW, op basis van offerte.

Facultatief: Op basis van offerte.

 

 

Mail gerust naar info@hopmantuinen voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.