Hopman Bestratingen specialiseert zich in de aanleg van particuliere tuinen.

Wij zijn geen hoveniers. Wij verwerken hoofdzakelijk de dode materialen in een tuin. Tevens leveren wij alle materialen voor uw tuin, van zand tot tuinhuis.

Mochten er andere dingen zijn die u zoekt voor uw tuin die wij hieronder niet bieden, bel of mail ons even, en wellicht kunnen wij u verder op weg helpen.

(Sier) Bestratingen

Met klinkers en tegels kan zoveel meer dan de meeste mensen denken. En dit hoeft niet eens duur te zijn. Het combineren van verschillende materialen en leg patronen zorgen voor een uniek stukje straatwerk wat past bij uw huis en omgeving.

Vraag naar de mogelijkheden en kijk bij onze projecten voor voorbeelden van onze opleveringen.

Ook het aanleggen van meter-bestrating zoals parkeerplaatsen en opritten behoort tot onze specialiteit. Deze soort vraagt om een stevigere fundering. Daarom raden wij vaak aan de baan 40 cm uit te graven en 25 cm gebroken puin te verwerken onder de zandlaag.

Dit zorgt voor meer stabiliteit en geeft een kwalitatief sterkere straat. De opsluiting van de straat door middel van bijvoorbeeld opsluitbanden is ook essentieel voor een sterke straat. Dit voorkomt namelijk dat u de straat uit elkaar rijdt.

Naar de sierbestratingen

Houtwerken

(Hard) hout is een mooi, natuurlijk en duurzaam product. Het zorgt vaak voor een goede balans tussen terras en natuur. Daarbij is het toepasbaar op vele manieren. Zoals bij;

  • Vlonders
  • Bloembakken
  • Pergola’s
  • Priëlen
  • Beschoeiingen (kantonsluiting waterkant)
  • Vijvers
  • Schuttingen, Trappen én Bruggen.

Wij werken met FSC gekeurd hardhout, houdsoorten als Tali en Bankiraii, maar ook Vuren en Lariks.

Deze verschillen in duurzaamheid.

Naar de houtwerken
houtwerken
gazonnen

Gazonnen

Vanwege het egaliseren van tuinen behoort het leggen en zaaien van gras ook tot één van onze werkzaamheden. Wij werken met hoogwaardige graszoden. Voordeel hiervan is dat het nagenoeg het hele jaar te verwerken is en er vrijwel direct resultaat te zien is.

In tegenstelling tot graszaad, kunnen vogels de zaden niet opnemen en kan onkruid zich niet gelijktijdig met het graszaad ontwikkelen. Daarbij is gras een goedkope oplossing om uw tuin mee in te vullen en zeer kindvriendelijk.

Naar de gazonnen

Renovatie / Reiniging

Wij spuiten uw straat schoon en voegen het opnieuw in met speciaal brekerzand. Dit zand wordt wat hard waardoor het moeilijker is voor onkruid zich hierin vast te zetten.

Wilt u helemaal van het onkruid af zijn? Dan kunnen we de straat invoegen met speciaal voegmiddel. Dit ziet er uit als zand, is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is water-doorlatend.

Het wordt echter wel (elastisch) hard en daardoor kan onkruid zich er niet in vast zetten. De ideale oplossing voor mensen die vooral willen genieten van hun tuin en niet de tijd/zin hebben altijd erin te moeten werken.

Daarbij kunnen we direct wat oneffenheden in uw straat verhelpen en verzakkingen oplossen. Op deze manier heeft u goedkoop weer een terras zoals nieuw!

Naar de renovatie/reiniging
Renovatie
Tuin-verlichting

Tuin verlichting

Tuinverlichting zorgt ervoor dat uw tuin ook toegankelijk is wanneer het donker is. Buiten de praktische kant om zorgt het natuurlijk ook voor een heerlijke sfeer en kunt u de tuin een verlengstuk van uw huis maken.

Wij kunnen voor u een verlichtingsplan maken en de verlichting gemakkelijk aanbrengen zonder ingrijpende verbouwingen in uw tuin.

Naar de tuinverlichting

Grondverzet

Voordat er begonnen kan worden met het aanleggen van de tuin is vaak nog heel wat grond/zand verzet nodig. Ook hiervoor hebben wij de machines en professionele kennis in huis.

Wij zijn deskundig in en bezitten de machines voor het afgraven van grond en aanvullen van zand.

Zo zijn wij in het bezit van een knikmops (minishovel) van 1.20 breed waardoor we veel tuinen machinaal kunnen afgraven.

Dit is zowel voor ons als voor u voordelig aangezien het heel wat arbeid en dus geld bespaard. Daarnaast maken wij gebruik van verschillende tons kranen.

Naar grondverzet
Grondverzet
Hoogwerker-Transport

Hoogwerker Transport

Bij oude gebouwen en in steden ontbreekt er vaak een poort in de tuin. Hierdoor zou al het materiaal zijn doorgang moeten vinden in het huis, wat niet altijd even wenselijk is.

Wij hebben goede contacten met een gerenommeerd kraanverhuur bedrijf. Zij hebben al meerdere malen gezorgd voor het transport van materialen van en naar de tuin.

Voor ieder probleem is een oplossing!

 

Naar hoogwerker transport

Ontwerp

Wij werken nou samen met partners die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van unieke tuinen van hoogwaardige kwaliteit. Zo kunt u uw droomtuin waarmaken met behulp van onze partners.

Zij tekenen met goede communicatie en samenwerkingen met u, de klant, een prachtig concept voor uw tuin die wij dan samen in werkelijkheid gaan brengen.

Onze partners:

Naar ontwerp
ontwerp